Как да изберем цвят за нашата рамка

Рамката е тази, която подчертава и завършва по уникален начин вашата картина или гоблен и я превръща в истинско произведение на изкуството. За да постигнем този уникален завършек, много е важно да изберем подходящ цвят. Когато избираме цвят трябва да се съобразим на първо място с цветовете на произведението. Хубаво би било да съчетаем интериор, картина и цвят на рамката, но с приоритет трябва да е картината. Дървото, като естествен материал, придава едно цялостно класическо и топло усещане. То може много добре да се съчетава както в битов, така и в модерен интериор. Всички картини в по-топли тонове, като червено, кафяво и оранжево, се съчетават най-добре с по-тъмни рамки. По-студените тонове в изображението, като синьо, зелено и лилаво, се съчетават най-добре с по-светли дървени профили. С течение на времето и под въздействието на светлината, светлото дърво прибодива по-жълтеникави нюанси.         

Черни и бели рамки

Черните и белите рамки носят цялостно модерно усещане в интериора. Най-често се използват при рамкирането на черно-бели снимки. Черната рамка придава елегантен завършек. Тя подчертава много добре по-тъмните нюанси в изображението и контрастира перфектно с по-светлите. Белите рамки генерират подобна вибрация. 

Сребърни и златни рамки

Вашите рамки от дърво могат да бъдат оцветени изцяло в сребърен или златен бронз. Тези рамки определено привличат погледа. Поради стилния си външен вид, са подходящи за семейни портрети, пейзажи и сватбени снимки. Има възможност да подчертаете по оригинален начин вашата картина, запазвайки основния цвят (най-често черно или тъмно кафяво) и поставяйки тънка сребърна или златиста ивица. Обикновено на черните рамки се добавя сребърна ивица, а на кафявите и на тъмно кафявите златна. Друг оригинален завършек на вашата картина може да бъде постигнат с оцветяване само на подрамката в сребристо или златисто. За повече интересни идеи, разгледайте нашата галерия.